Tuesday, March 14, 2017

Fachsprachprüfung (FSP) ή Telc για γιατρούς

Fachsprachprüfung (FSP) ή Telc για γιατρούς

Μαθήματα για την προετοιμασία και την επιτυχία στις ειδικές εξετάσεις γλωσσομάθειας Fachsprachprüfung και στις εξετάσεις Telc Deutsch B2-C1 Medizin

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι ειδικές γλωσσικές εξετάσεις που απαιτούνται για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, «Approbation»,  γνωστές και ως «Fachsprachprüfung», είναι μεν διαφορετικές από Κρατίδιο σε Κρατίδιο, αλλά στην ουσία αρκετά όμοιες μεταξύ τους. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η εξέταση «Telc Deutsch B2-C1 Medizin». Η γνώση και η εξειδίκευσή μας πάνω στο αντικείμενο «Fachsprachprüfung»μετά από χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με τις εξετάσεις αυτές είναι εγγύηση. Tα μαθήματα γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Έτσι, μπορείτε να συμμετάσχετε όπου κι αν βρίσκεστε ανά την Ελλάδα ή τον κόσμο, από την άνεση του προσωπικού σας χώρου. 

Ο Telc B2-C1 Deutsch Medizin είναι ο μοναδικός φορέας στη Γερμανία που προσφέρει τέτοιου είδους εξετάσεις για γιατρούς. Γι' αυτό το λόγο, το πιστοποιητικό που χορηγείται στους επιτυχόντες αυτών των εξετάσεων υποκαθιστά  σε ορισμένα κρατίδια τη Fachsprachprüfung. Επειδή, όμως, δεν ισχύει για όλα, οι επιτυχόντες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους τι ισχύει την εκάστοτε χρονική περίοδο. Σαφώς, η πιστοποίηση αυτή αποτελεί μία προτιμότερη επιλογή από τα απλά πιστοποιητικά B2 και C.

Σας προετοιμάζουμε για τις ειδικές γλωσσικές εξετάσεις «Fachsprachprüfung»  με την εμπειρία που αποκομίσαμε από το 2013 σε συνεργασία με το ESF-ΒΑΜF (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Υπουργείου Μετανάστευσης και Προσφύγων), τη Volkshochschule Dortmund (Λαϊκό Πανεπιστήμιο) και τις Klinikum Westfalen στην εκπαίδευση και προετοιμασία ιατρών για εργασία σε γερμανόφωνες χώρες. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι υποψήφιοι εξοικειώνονται με τη μορφή των εξετάσεων και τις στρατηγικές επίλυσης των ασκήσεων διδάσκοντας όλη τη θεματολογία των εξετάσεων με πλούσιο υλικό. Προσφέρουμε, ακόμα, στους μαθητές μας πλούσιο υλικό πάνω σε ειδική ορολογία για όλες τις ειδικότητες ενός νοσοκομείου. Καθώς, επίσης, πιθανούς διαλόγους των γιατρών με τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τους συγγενείς των ασθενών, αλλά και καθημερινούς διαλόγους που μπορεί να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Γερμανία. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην προετοιμασία των εξετάσεων είναι η καλή γνώση των γερμανικών (επιπέδου τουλάχιστον Β2).

7 comments:

  1. Με τη βοήθεια της Ζήνας κατάφερα να πιστέψω στον εαυτό μου και σε συνδυασμό με την καθοδήγηση και την αδιαμφισβητητη εμπειρία της να πετύχω τους στόχους μου.(c1 Sprache Niveau approbation) ευχαριστώ πολυ όχι μόνο γιατί με έβαλε σε μια σειρά από το 0 αλλα γιατί με βοηθησε να ξεπεράσω τις παρα πολλές αδυναμίες μου και τους φόβους μου . Επειδή το αποτέλεσμα και η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικά και μαζί της βρήκα και τα 2 ,ακόμα κ αν περάσουν τα χρόνια θα συνεχίσω να κάνω μάθημα μαζί της! Νιωθω πολυ τυχερός που την γνώρισα .εξαιρετική δασκάλα και εξαιρετικός άνθρωπος! Απλά τοπ! Την συστεινω ανεπιφύλακτα! Σε ευχαριστώ και πάλι πολυ για όλα Ζηνα! Παναγιωτης Λειψία

    ReplyDelete
  2. Στo φρονιστήριο Λουιζάκη η εκμάθηση των γερμανικών γίνεται με τον πιο αποδοτικό τρόπο! Το υλικό που δίνεται είναι πολύ βοηθητικό και το μάθημα γίνεται με πολύ όμορφο και αποτελεσματικό τρόπο. Τα online μαθήματα δεν έχουν καμία διαφορά συγκριτικά με το δια ζώσης. Η καθηγήτρια είναι εξαιρετική, μεταδοτική και πάνω από ολα πολύ υποστηρικτική. Έχει μέγαλη εμπειρία και δεν θα μπορούσα να διαλέξω κάτι καλύτερο για την εκμάθηση της γλώσσας σε βαθος ωστε να προετοιμαστώ για το FSP στη συνέχεια.

    ReplyDelete
  3. Ξεκίνησα online μαθήματα με την κα. Ζήνα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με την επιλογή, δεν υστερούν σε τίποτα από τα δια ζώσης. Η Κα. Ζήνα είναι μεταδοτική, ευχάριστη στο μάθημα και υποστηρικτή. Η προετοιμασία για Fachsprachprüfungen γίνεται οργανωμένα, με πολύ υλικό,χωρίς άγχος. Φαίνεται η εμπειρία που έχει αποκτηθεί με χρόνια ενασχόλησης.

    ReplyDelete
  4. Εξαιρετική και ταχύρρυθμη προετοιμασία για FSP !

    ReplyDelete
  5. Η συνεργασία μου με την κ. Λουιζάκη ήταν άριστη.Το μάθημα ήταν πάντα ευχάριστο και συνέβαλε σημαντικά στην βελτίωση των γνώσεων μου στην γερμανική γλώσσα αλλά και στην ειδική ιατρική ορολογία που ήταν απαραίτητη για την επιτυχή έκβαση της εξέτασης FSP(Fachsprachpruefung)

    ReplyDelete
  6. Έκανα με την κ. Λουϊζάκη προετοιμασία για την Fachsprachprüfung για ιατρούς και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη ! Άψογη οργάνωση και καθοδήγηση για την εξέταση … αισθάνεται κανείς από την αρχή την εμπειρία της στο αντικείμενο !

    ReplyDelete
  7. Πραγματικοί επαγγελματίες, με σαφή στόχο των μαθημάτων και πλάνο μέχρι την διαδικασία των εξετάσεων. Όλοι οι καθηγητές με τους οποίους έκανα μάθημα είναι φιλικοί και πρόσχαροι, ενώ σου δίνουν παράλληλα ένα κλίμα οικειότητας και άνεσης που καταλύει κάθε άγχος.

    Έχω κάνει μαθήματα ξένων γλωσσών και στο παρελθόν δια ζώσης. Λόγω όμως του ότι δεν διαμένω στο Ηράκλειο όπου βρίσκεται το φροντιστήριο τα μαθήματα γερμανικών γίνονται διαδικτυακά χωρίς να λείπει πραγματικά τίποτα από την εμπειρία του μαθήματος από κοντά.

    Επιπλέον το μάθημα, πέρα από την βασική εκμάθηση της γλώσσας, είναι προσανατολισμένο και σε πιο ειδική (ιατρική) ορολογία για την προετοιμασία των εξετάσεων για ειδικότητα στη Γερμανία.

    Κανένα παράπονο, μόνο θετικά σχόλια. Συστήνω ανεπιφύλακτα.

    ReplyDelete